Gravid vecka 35 (34+0)

Tänk att jag redan redan är inne i vecka 35. Det är  bara 41 dagar kvar till beräknad förlossning, hoppas inte att det blir en dag för tidigt även fast det känns tungt. Vill helst att du ska komma nu på en gång så man får mysa och pussa på dej men samtidigt ligger du ju så varmt och tryggt där inne så du kan nog stanna ett litet tag till.. hellst till 2013 :)

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben. Barnet väger nu ca 2.5-2.6 kg och är ca 45 cm lång.Längden mäts från huvud till fot. Från och med nu kan måtten variera relativt mycket.

Mamma:

Ditt fundusmått är nu cirka 31-35 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Bebisen trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.

Bild tagen från google.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0